Inbrengen Saf-T-Intima subcutane infuuscanule

CareUp start je met de Android appApple app of computer. Ben je lid, dan zijn alle handelingen beschikbaar en kun je na toetsing accreditatiepunten & certificaten halen. Nog niet iedere handeling is geaccrediteerd door V&VN, maar je kunt steeds meer accreditatiepunten halen met CareUp. Dit komt omdat wij bij uitbreiding van het aanbod de nieuwe handelingen indienen bij de V&VN ter beoordeling voor accreditatie. 

BD Saf-T-Intima wordt ingezet voor langdurige infuustherapie. De Saf-T-Intima wordt subutaan of intraveneus ingebracht. De infuuscanule heeft een veiligheidssysteem om prikaccidenten te verkleinen. 
Bij terugtrekking van de naald wordt onmiddellijk de vene omsloten door een beschermkoker.

Het inbrengen van de BD Saf-T-Intima oefen je met CareUp vanaf de computer, tablet of telefoon. Je leert de werkwijze van de handeling, beantwoordt de theoretische vraagstukken en je toetst jezelf. Achter de computer, via je mobiel of tablet!

Leerdoel

Oefenen
Oefen de handeling toedienen van medicijnen via Saf-T-intima subcutane infuuscanule. Tijdens het oefenen krijg je hints en tips die helpen om de handeling succesvol af te ronden. Na het afronden krijg je een evaluatie waarin je ziet wat er goed en minder goed ging. Hierdoor zie je waar je de volgende keer extra om moet denken.  

Toetsen
Bij het toetsen van de vaardigheden zijn hints en tips uitgeschakeld. Hierdoor moet je de werkwijze zonder hulp uitvoeren. Stappen kunnen, in tegenstelling tot het oefenen, in willekeurige volgorde worden uitgevoerd waardoor je stappen verkeerd kunt doen of vergeten. Na het afronden van de handeling krijg je een observatie te zien die gebaseerd is op het Vilans observatieformulier. Lukt het jou om een voldoende te halen? 

Alle handelingen binnen CareUp zijn gebaseerd op de Vilans KICK-protocollen.

Voordelen

  • Geaccrediteerd door de V&VN.
  • Ontwikkeld met de Vilans KICK-protocollen.
  • Leer verpleegtechnische handelingen door te doen.
  • Oefen op de computer, tablet of telefoon.
  • Ontvang tips, advies en feedback tijdens het leren.
  • Doorloop de werkwijze stap voor stap.
  • Leer op je eigen tempo.

Ontwikkeld met de Vilans KICK protocollen

Vilans-logo-groot

Geaccrediteerd door:

Oefen zo vaak en wanneer je wilt.
Behaal accreditatiepunten en blijf bevoegd.