Subcutaan injecteren huidplooitechniek

CareUp start je met de Android appApple app of computer. Ben je lid, dan zijn alle handelingen beschikbaar en kun je na toetsing accreditatiepunten & certificaten halen. Nog niet iedere handeling is geaccrediteerd door V&VN, maar je kunt steeds meer accreditatiepunten halen met CareUp. Dit komt omdat wij bij uitbreiding van het aanbod de nieuwe handelingen indienen bij de V&VN ter beoordeling voor accreditatie. 

Bij het subcutaan injecteren huidplooitechniek vindt de inspuiting plaats in het onderhuidse bindweefsel, de subcutis, die geplaatst wordt in een plooi in de huid die met de vingers wordt gemaakt. De buik is hiervoor erg geschikt. Gelukkig is er bij subcutane injecties weinig gevaar voor het aanprikken van grote vaten of zenuwtakken. Na injectie in het onderhuidse bindweefsel wordt de vloeistof geleidelijk opgenomen in de bloedsomloop. De resorptiesnelheid is afhankelijk van de plaats waar geïnjecteerd wordt.

Subcutaan injecteren door middel van de huidplooitechniek is een voorbehouden handeling. Om de werkwijze en de gevaren te leren kennen, is het belangrijk om bekwaam te blijven in het subcutaan injecteren. Daarom is het bijhouden van kennis en het oefenen van de handelingen van belang.

Leerdoel

Met Care Up kun je subcutaan injecteren door middel van de huidplooitechniek onbeperkt oefenen in een veilige en laagdrempelige omgeving. Je leert de werkwijze van de handeling, beantwoordt de theoretische vraagstukken je kunt jezelf toetsen. In plaats van alleen teksten te lezen en vragen te beantwoorden, dien je bij CareUp alle benodigde acties van de handeling zelf uit te voeren. 

Oefenen
Oefen de handeling subcutaan injecteren huidplooitechniek. Tijdens het oefenen krijg je hints en tips die je helpen om de handeling succesvol af te ronden. Na het afronden van de handeling krijg je een evaluatie waarin je kunt zien wat er goed en minder goed ging. Hierdoor kun je zien waar je de volgende keer extra om moet denken.  

Toetsen
Bij het toetsen van de vaardigheden zijn hints en tips uitgeschakeld. Hierdoor moet je de werkwijze zonder hulp uitvoeren. Stappen kunnen, in tegenstelling tot het oefenen, in willekeurige volgorde worden uitgevoerd waardoor je stappen verkeerd kunt doen of vergeten. Na het afronden van de handeling krijg je een observatie te zien die gebaseerd is op het Vilans observatieformulier. Lukt het jou om een voldoende te halen? 

Alle handelingen binnen CareUp zijn gebaseerd op de Vilans KICK-protocollen.

 

Voordelen

  • Geaccrediteerd door de V&VN.
  • Ontwikkeld met de Vilans KICK-protocollen.
  • Leer verpleegtechnische handelingen door te doen.
  • Oefen op de computer, tablet of telefoon.
  • Ontvang tips, advies en feedback tijdens het leren.
  • Doorloop de werkwijze stap voor stap.
  • Leer op je eigen tempo.

Ontwikkeld met de Vilans KICK-protocollen

Vilans-logo-groot

Geaccrediteerd door:

Oefen zo vaak en wanneer je wilt.
Behaal accreditatiepunten en blijf bekwaam.