Vilans KICK-protocollen bijhouden met de CareUp app

Vilans KICK-protocollen bijhouden met de CareUp app

Als verpleegkundige heb je ze vast al vaak voorbij zien komen: de KICK-protocollen voor verpleegtechnische handelingen van Vilans. Maar wat zijn de Vilans KICK-protocollen nou eigenlijk? En hoe kun je de voorbehouden en risicovolle handelingen uit de Vilans KICK-protocollen oefenen zonder dat je patiënten nodig hebt?

Daar hebben wij een antwoord op. Want met de CareUp app oefen je de Vilans voorbehouden handelingen uit de Vilans KICK-protocollen waar en wanneer je maar wilt. Bovendien ontvang je accreditatiepunten van het Kwaliteitsregister V&VN (Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland) wanneer je de app gebruikt.

Wat zijn Vilans KICK-protocollen?

Vilans KICK is het Kennis en Informatie Centrum KwaliteitsInstituut voor Toegepaste ThuisZorgvernieuwing van Vilans, de landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg. Deze organisatie ontwikkelt en beheert protocollen voor verpleegtechnische handelingen. In de KICK-protocollen beschrijft Vilans hoe de voorbehouden handelingen door verpleegkundigen uitgevoerd moeten worden.

Wat zijn voorbeelden van de verschillende soorten protocollen van Vilans?

Er zijn inmiddels honderden KICK-protocollen voor verpleegtechnische handelingen waarin voorbehouden en risicovolle handelingen door Vilans beschreven staan. Met de CareUp app kun je nu 16 handelingen uit de Vilans protocollen voor 2019/2020 oefenen. Samen met verpleegkundigen ontwikkelen we continu nieuwe modules, zodat je steeds meer handelingen in de vingers kunt krijgen voordat je ze daadwerkelijk op je patiënten uitvoert.

Enkele voorbeelden van CareUp modules over de Vilans protocollen voor 2019/2020 zijn het toedienen van subcutane injecties volgens de loodrechttechniek en de huidplooitechniek. Ook kun je bijvoorbeeld oefenen met het toedienen van medicatie, stomazorg en het inbrengen van een neusmaagsonde of blaaskatheter.

Vilans voorbehouden handelingen oefenen met CareUp

Om je kennis van de KICK-protocollen van Vilans op peil te houden en te toetsen, kun je eenvoudig gebruik maken van de CareUp app voor Android, Apple en Windows. Je oefent daarmee de praktische toepassingen van de protocollen voor verpleegtechnische handelingen. Hoewel de protocollen veel tekst bevatten, geldt voor al deze handelingen: al doende leer je. Met de CareUp oefen je de eerste drie handelingen op basis van de Vilans KICK-protocollen helemaal gratis. Daarna betaal je maandelijks slechts €19,99 om je vaardigheden te blijven oefenen en toetsen.

Blijf up to date: download de CareUp app

Zodra de Vilans protocollen voor 2019/2020 gepubliceerd worden, wordt ook de app aangepast. Zo blijf je continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen om jouw patiënten zo goed mogelijk te helpen. Met het bijhouden van je kennis kun je bovendien 1–5 accreditatiepunten per handeling ontvangen van het Kwaliteitsregister V&VN. Wij werken hard om de accreditatie van iedere module zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Download dus vandaag nog de CareUp app en blijf op de hoogte van de Vilans KICK-protocollen!

Oefen zo vaak en wanneer je wilt.
Behaal accreditatiepunten en blijf bekwaam.